106-годишна баба е най-старият Facebook потребител

25.01.2014 16:52

Най-възрастната потребителка на Facebook навърши 106 години и получи пожелания на стената си от цял свят, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Когато за пръв път се присъединява към социалната мрежа, Едит Кирхмайер не успява да регистрира рождената си  дата 1908 г.

Столетничката е потребителка от януари 2013 г. и вече има над 47 000 приятели в социалната мрежа, а фенската й страница наброява 12 000 харесвания.

Бившата социална работничка Едит Кирхмайер е майка на две деца и баба на 17 внуци. Тя е и най-възрастният правоспособен шофьор в Калифорния, както и най-старият жив висшист от Чикагския университет.

Кирхмайер се присъединява към Facebook, за да популяризира дейността на благотворителното дружество "Директ Рилийф", за което полага доброволен труд от 40 години.

"Целта ми беше хората да опознаят по-добре любимата ми благотворителна организация. Дори не съм си представяла, че ще събера 105 000 харесвания за дружеството, но успях", споделя столетницата.

Снимката на Едит с нови пантофи - подарък за 106-ия рожден ден от производителите на обувни принадлежности "Декърс", е събрала над 3100 харесвания.

Столетницата, на която новите технологии не са чужди, разказва, че се е почувствала "като отвързана", когато близките са й подарили компютър, принтер и цифров фотоапарат за 95-ия й рожден ден.

За Коледа Едит Кирхмайер е получила iPad Мини, с който изпраща имейли, реди пасианси и сърфира в интернет.

източник:curious.actualno.com/106-godishna-baba-e-naj-starijat-Facebook-potrebitel--news_12908.html