Един по-специален Москвич

13.02.2014 09:20
Един по-специален Москвич
Стилът хот род може да е типично американски феномен, но това съвсем не значи, че няма почитатели извън Щатите. При това феновете на модифицираните ретро коли с мощни двигатели по света използват наличния изходен "материал" за творенията си. Жител на Иркутск, например, е превърнал в хот род... Москвич 401 от 1954 г.
Автомобилът е купен през 2006 г., но липсата на опит, време и средства позволява на ентусиаста да се захване с проекта чак през 2010-а. Покривът на "москвето" е занижен с 5 см, а кабината е скъсена с 30.
Вратите се отварят обратно на посоката на движение. При модифицирането на шасито са изработени нови лонжерони и междуосието е удължено. Двата моста с листови ресори са взети от японско камионче с товароносимост 2 тона. Предната ос е усилена, за да понесе натоварването на 5.7-литровия Small Block и скоростната кутия от Chevrolet.
По време на "прекрояването" на каросерията се оказва, че е непоправимо прогнила. Собственикът на руския хот род решава да изработи копие от фибростъкло. В бъдеще купето ще послужи за макет, по който да бъде изработена нова каросерия от метал.
източник: fakti.bg/avto/88028-edin-po-specialen-moskvich