Коя марка продава най-много коли в БГ

11.02.2014 12:28
Коя марка продава най-много коли в БГ

В последно време редица български медии публикуваха различна информация за това кой колко нови коли е продал у нас за изминалата година. Най-точната статистика за реалните продажби на нови автомобили в България обаче е тази на Главна дирекция „Национална полиция“ и ние ви показваме именно нея.

Според официалните данни, предоставени от МВР за броя на регистрираните и на тези с прекратена регистрация нови автомобили за периода 01.01.2013 до 31.12.2013 година става ясно, че Dacia е марката, от която са продадени най-много нови автомобили през изминалата година.

Румънският бранд е реализирал 2 118 нови коли на българския пазар, което го прави най-продаваната автомобилна марка в България. Dacia изпреварва традиционния първи Volkswagen, който заема второ място с 2 068 продажби, а Toyota е на трето място с 1 951 автомобила.

Често коментираните в последните седмици нови автомобили с прекратена регистрация нямат никакво влияние върху подредбата в челната тройка и това само утвърждава лидерската позиция на Dacia (24 за Dacia, 68 - Volkswagen и 3 - Toyota). Така въпреки трудната икономическа ситуация, Dacia успява да запази темповете си на растеж и през 2013-а.

източник:fakti.bg