Най-бързият Defender

17.02.2014 10:32
Най-бързият Defender

Kahn Design представи Land Rover Defender с мощност 495 к.с. От британското тунинг ателие не съобщават динамичните му показатели, но твърдят, че е най-бързият в света. Класическият всъдеход има удължено междуосие, в рамките на което е монтиран V-образен 8-цилиндров двигател.

Въртящият момент се предава на четирите колела през 6-степенна роботизирана трансмисия и подсилени диференциали. Доработките включват и състезателна спирачна система.

Chelsea Longnose, както са кръстили отрочето си от Kahn Design, има нова предна броня с интегрирани LED светлини, масивен протектор на картера и разширени подкалникови арки, които поемат гуми с размер до 20 цола.

Модификациите в интериора включват състезателни седалки с шита на ръка тапицерия, спортен волан и перфорирани педали. Срещу допълнително заплащане се предлага навигационна система, вложки от туид по тапицерията и богат избор от луксозни материали за тавана и пода.

Kahn Design планира да произведе само 49 екземпляра от Chelsea Longnose на базата на Defender 90. На по-късен етап ще се предлага и версия със 110-ичново междуосие. Стартовата цена е £89 950 (€108 500).

източник:fakti.bg