Петокласници от ОУ "Д-р Петър Берон" стартираха училищен вестник

14.02.2014 10:04
Петокласници от ОУ "Д-р Петър Берон" стартираха училищен вестник

Петокласници от Второ основно училище "Д-р Петър Берон" в Шумен станаха журналисти, като започнаха издаването на свой вестник. Първият му брой излезе днес и е посветен на утрешния празник на любовта. 

Вестникът се казва "Моето училище" и ще бъде месечник.

"Началото винаги е най-трудно. Кой го е казал, не знаем. Важното е, че е бил прав" споделиха от редакцията на ученическия вестник, където има редактор, заместник, репортери и дори фотограф. Главен редактор е учителят по Български език и литература Елена Крумова.

Участниците в клуб "Млад журналист" анонсираха, че в сайта на училището вече има лексикон, който всеки желаещ може да попълни и в него да коментира теми, които го вълнуват. Младите журналисти ще почерпят оттам идеи за следващите си материали.

От първия брой на вестника може да се научи къде си разменят невидими валентинки, какви подаръци са подходящи в различните краища на света и дори къде Свети Валентин е забранен. 19 педагози и възпитатели от училището са споделили какво е любовта за тях. В изданието има игрословици, вицове и любопитки.

източник:shum.bg