Ръчен часовник, GSM и фотоапарат в едно

09.09.2013 12:13
Ръчен часовник, GSM и фотоапарат в едно
Компанията Omate събира средства за стартиране на производство на един нов проект. Името му е TrueSmart и представлява "умен" часовник, който работи без помощта на смартфон. С други думи устройството е автономно или както го наричат изобретателите му - самостоятелно.
 
За да функционира TrueSmart не трябва да се синхронизира, с таблет или смартфон. Това става благодарение на наличния слот за micro SIM-карта, който му помага да извършва позвънявания и да изпраща SMS-и. Другата му особеност е, че може да се синхронизира с Google Glass.
 
За нормалната работа на TrueSmart отговаря двуядрен процесор ortex A7, който е с тактова честота 1.3 гигахерца. Часовникът разполага още с 4 гигабайта памет, която благодарение на слот за microSD-карта, може да бъде увеличена до 32 гигабайта.
 
Екранът е с размер на диагонала 1.54 инча, а резолюцията му е 240х240 пиксела. "Умният" часовник има вградена 5-метапикселова камера, като освен това устройството е водонепромокаемо. TrueSmart покрива стандарта IP67. Цената стартира от $179, а идеята е продажбите зда апочват през ноември.
 
източник:www.fakti.bg