В гаража на Виктор Янукович

24.02.2014 12:51
В гаража на Виктор Янукович

Малцина в Украйна знаят къде се намира бившият президент Виктор Янукович след безуспешния му опит да избяга от страната. Протестиращи и журналисти обаче разкриха пред света монархическия лукс, с който му се е наложило да се прости скоропостижно, за да не се окъпе в народната любов.



Снимки и видеорепортажи от имението на Янукович в Межигорие на брега на р. Днепър с площ 1.4 квадратни километра предизвикаха едновременно завист и гняв в Украйна, където средният годишен доход е около 4 800 евро. Златни тоалетни, пиратски галеон в изкуствено езеро, казино, зоопарк и пищна бална зала са само част от примерите за вкуса на бившия държавен глава, който има две ефективни присъди за кражба и побой през 60-те и 70-те години на миналия век.



Част от "наследството" на Янукович обаче показва изненадващо праволинеен афинитет към съветското минало в контраст с ценностите на западната аристокрация. Колекцията от автомобили на бившия украински президент е истинска хроника на автомобилостроенето в СССР.



В гаража на имението в Межигорие са събрани над 70 съветски класики в безупречно състояние. В сбирката има както народни возила като ЗАЗ и Москвич, така и почти всички лимузини на ГАЗ и ЗиЛ. В обширното хале са изложени и доста реставрирани мотоциклети от славните времена на СССР, а западни олдтаймери като Rolls-Royce са изложени по-скоро за цвят.



Янукович обаче явно не е успял да предаде любовта към съветската автомобилна школа на 22-годишния си син. Неговата колекция съдържа съвсем друг тип автомобили, в която Bentley и Mercedes-Benz са направо конфекция.



Виктор младши, който е депутат в украинския парламент, определено си пада по бутиковите всъдеходи. В гаража му са открити пикап с шаси от камион International и брониран Knight XV на канадската компания Conquest Vehicles. Според телевизионния канал ТСН 15-те коли в сбирката на младия Янукович струват поне $2 млн.

източник:fakti.bg